Engelsk fruktkaka
Mat och annat gott!
Mat och annat gott!
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 3 dl farinsocker (jag tog hälften farin och hälften vanligt socker)
  • 4 ägg 250 gram blandad frukt, suckat, apelsinskal, kakfyllning....
  • 0,5 dl skållad och hackad mandel
  • 1 dl korinter
  • 1 krm nejlikor
  • 2 krm ingefära
  • ev 1 krm muskot
  • 1 msk kanel
  • rivet skal av en citron
  • 3,5 dl vetemjöl
  • Rör smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget och rör ordentligt mellan varje.
  • Blanda frukten, kryddorna och mandeln och rör ner.
  • Tillsätt mjölet.
  • Smöra och bröa en form på 1,5 liter Häll i smeten och grädda i 150 grader ca 1,5 timme Lägg gärna folie över kakan den första halvtimmen.
  • När den svalnat , sno in den i plastfolie och låt vila 2 dygn innan du skär i den.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.