kaffebröd

kaffebröd

Knäckig toscakaka med äpple

Knäckig toscakaka med äpple

100 g smör. 12 st ägg. 11. 5 dl strösocker. 11 tsk bakpulver. 12 dl vetemjöl. 10. 5 dl mjölk. 11 st äpple. 11 msk maizena
Cheesecakerutor med blåbär

Cheesecakerutor med blåbär

Glass5 dl vispgrädde 1 burk kondenserad mjölk [397 g] 6 krm vaniljpaste 4 krm citronsaft. 1Vaniljsås2,5 dl mjölk 1 krm vaniljpulver (eller 1 vaniljstång) 0,75 dl strösocker 3 äggulor 0,3 dl majsstärkelse 50 g smör, mjukt
Saffranskaka med mandelmassa och vit choklad

Saffranskaka med mandelmassa och vit choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Krossa chokladen i grova bitar. Rör ner choklad och saffran i det smälta smöret efter att du har tagit bort kastrullen från plattan
Hallon- och hjortrongrottor

Hallon- och hjortrongrottor

1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft. 2. Vispa rumsvarmt smör och socker fluffigt. 3. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver
Morotsrulltårta med citroncrème

Morotsrulltårta med citroncrème

2 ägg 2 dl strösocker 2 dl vetemjöl [120 g] 1 krm vaniljpulver 1 tsk malen kanel 1 tsk malen ingefära 1 krm salt 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat 0,5 dl rapsolja 2 dl morot, finrivna (80 g) strösocker, att stjälpa upp kakan på
Cream cheese frosting

Cream cheese frosting

60 g smör, rumsvarmt 5 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk citronsaft, färskpressad 100 g färskost några droppar valfri karamellfärg
Blåbärssylt till bullar

Blåbärssylt till bullar

660 g blåbär (svenska) [9,4 dl] 440 g strösocker [4,9 dl] 70 g citronsaft, färskpressad (ekologisk) [0,7 dl]