Enchiladas med köttfärs
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 st majstortilla
  • 11 st gul lök
  • 1400 g köttfärs
  • 11 tsk salt
  • 11 krm peppar
  • 11 dl vatten
  • 13 st tomater
  • 13 dl vatten
  • 11 st köttbuljongtärning
  • 12 msk tomatpuré
  • 12 dl crème fraîche
  • 11.5 st vitlöksklyftor
  • 10.5 tsk oregano
  • 11 st chili
  • 1 salt
  • 12 dl riven ost
  • 18 st majstortilla mediumstorlek 1 st gul lök 400 g köttfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 dl vatten 3 st tomater Sås: 3 dl vatten 1 st köttbuljongtärning 2 msk tomatpuré 2 dl crème fraîche 1.5 st vitlöksklyftor 0.5 tsk oregano 1 st chili burk grön salt peppar Gratinering: 2 dl riven ost Ugn: 200° Det här behövs för ca 4 port:Skala löken och hacka den. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt jämnt smuligt. Tillsätt salt, peppar och vatten. Låt det småputtra 8-10 minuter, tills vätskan har kokat in.
  • 1 Lägg ut tortillabröden och fördela färsröran på mitten. Rulla samman bröden och lägg dem i smord eldfast form med skarven nedåt. Tärna tomaterna och strö dem ovanpå.
  • 1 Häll vatten, buljongtärning och tomatpuré i en kastrull. Låt det koka upp. Rör ner crème fraiche, pressad vitlök, oregano och grön chili. Låt såsen koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
  • 1 Häll såsen över de hackade tomaterna. Riv osten och fördela den över det hela. Strö oliverna ovanpå. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.