Snabba frukostfrallor – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 12 dl grahamsmjöl
  • 11 tsk salt
  • 13 tsk bakpulver
  • 11 ägg
  • 15 dl vatten
  • 1 sesamfrönSätt ugnen på 200 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål, gör en grop i mitten och ha i ägget och cirka hälften av vattnet. Börja arbeta in mjölet, lite i taget. Tillsätt mer vatten efterhand tills du får en smidig deg.
  • 1 Häll upp degen på väl mjölat bakbord och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla till runda och jämna bollar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
  • 1 Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills bröden fått fin färg. Servera frallorna nybakade.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.