Forma till två brödoch klipp tre snitt i varje. Smula jästen och lös upp den i vattnet. Sätt in bröden. Tillsätt honung, krossade linfrön, solrosfrön och kruskakli
Njut med ett gottbröd. Jag brukar baka bröd själv men det är gott att köpa bröd ibland. 3 dl rivna morötter 1 grönsaksbuljong5 dl vatten 2 dl grädde 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar 2 msk tomatpuré Koka ihop 20 minuter mixa ihop med stavmixer. 1 dl cremefraiche Timjan Salt och peppar
Rör i yoghurt, honung och ev. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. det går åt två brödformar då receptet är för 2 limpor 4 dl havregryn (helst fiberberikade)
Jag använder hushållsassistent när jag bakar brödoch bullar. Mängderna är så nära man kan men olika mixers beter sig olika så ibland får man ta lite mer mjöl och ibland lite mer vätska
Surdegsbröd med råg, vetemjöl, dinkelsikt och vetekli. Efter en period med en lite hängig surdeg, så har nu sjuklingen kryat på sig och återtagit sitt bubbliga glada tillstånd
Här kommer ett riktigt bra recept på ett luftigt ochgottbröd fylld med antioxidanter. Smula i jästen i en bunke och blanda ut med fingervarmt vatten och salt
Kikade på hans program Jamie Olivers jul där han ugnstorkade fikon och åt dessa serverade så här. en skiva gottbrödfikonbredbar chevrévalnötterhonungRosta skivan på bägge sidor i en varm stekpanna
Jag har aldrig, och jag menar verkligen aldrig, hittat på och bakat ett eget bröd utan recept. När jag var liten var jag riktigt kass på bakning och det skrämde mig länge från att ens försöka mig på att baka
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gottbrödoch sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.