Dumplings med två fyllningar
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vetemjöl (420 g)
  • 1 vatten
  • 1 salt
  • 1 grönkål
  • 1 champinjoner eller ostronskivling
  • 1 gröna linser (blötlagda)
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 salt och peppar
  • 1 sesamolja
  • 1 olja till stekning
  • 1 fläskfärs
  • 1 ingefära
  • 1 salladslökar
  • 1 japansk soja
  • 1 strösocker
  • 1 risvinäger
  • 1 färsk ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 grön chili, finhackadDumplingsdegArbeta ihop mjöl, vatten och salt till en fast deg. Knåda den ca 3 minuter. Låt vila under bakduk ca 30 minuter.Dela degen i 25–30 delar, arbeta med handflata och tumme ut till små runda dumplingsdegplattor. Det kan vara svårt att arbeta ut degen till runda plattor, men efter några försök går det lättare.Fyll med önskad fyllning, vik ihop och nyp den tät med fingrarna.Tillagas i ånga i kastrull under lock 5–7 minuter.Svamp- och grönkålsfyllningHacka ner svampen smått och stek den på medelvärme, tillsätt finhackad lök och vitlök och stek ca 5 minuter tills vätskan kokat bort och svampen brynts.Strimla och blanda ner grönkålen, linserna och sesamoljan. Smaka av med salt och peppar.FläskfyllningFinhacka vitlök, lök och salladslök och blanda ihop det med fläskfärsen.Krydda med finriven ingefära, salt och peppar.DressingBlanda samtliga ingredienser och rör tills sockret löst sig.Smaksätt av med finhackad chili och servera såsen till dina dumplings.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.