1 grön
chili, finhackadDumplingsdegArbeta ihop mjöl, vatten och salt till en fast deg. Knåda den ca 3 minuter. Låt vila under bakduk ca 30 minuter.Dela degen i 25–30 delar, arbeta med handflata och tumme ut till små runda dumplingsdegplattor. Det kan vara svårt att arbeta ut degen till runda plattor, men efter några försök går det lättare.Fyll med önskad fyllning, vik ihop och nyp den tät med fingrarna.Tillagas i ånga i kastrull under lock 5–7 minuter.Svamp- och grönkålsfyllningHacka ner svampen smått och stek den på medelvärme, tillsätt finhackad lök och vitlök och stek ca 5 minuter tills vätskan kokat bort och svampen brynts.Strimla och blanda ner grönkålen, linserna och sesamoljan. Smaka av med salt och peppar.FläskfyllningFinhacka vitlök, lök och salladslök och blanda ihop det med fläskfärsen.Krydda med finriven ingefära, salt och peppar.DressingBlanda samtliga ingredienser och rör tills sockret löst sig.Smaksätt av med finhackad chili och servera såsen till dina dumplings.
60-95 gyozaplattor, räkna med 10-12 stycken per person. 3 klyfta vitlök 500 g pak soi, kålhuvuden (alt mangold) 2 msk matolja salt peppar 200 g haricots verts 100 g enoki svamp (alt champinjon) 10 cm purjolök 100 g salladslök 300 g kycklinghjärta (alt kycklinglår) 1 bit ingefära, valnötsstor 1 thai chilifrukt 60-95 gyozaplattor, räkna med 10-12 stycken per person
Bred rikligt med kräm runt om och ovanpå. Skiva squashen tunt med en osthyvel. Garnera med salami, rostbiff, syltlök, rostad lök, pärltomater, physalis och sallad
Detta inlägg är som en uppföljning till det förra medtvåfyllningar till bakad potatis. Denna gången hade jag ett paket Rökt f*sk från Astrid och Aporna som jag ville testa att göra något med, och ett paket tofu smaksatt med curry & mango
På bara lite över en timme kan man få ihop bakad potatis och två olika röror att fylla dem med, den större delen av tiden är dessutom bara att vänta på att potatisen blir klar – så då kan man spela lite kort eller se på tv under tiden
Bred rikligt med kräm runt om och ovanpå. Skiva squashen tunt med en osthyvel. Garnera med salami, rostbiff, syltlök, rostad lök, pärltomater, physalis och sallad
När pannkakorna redan är gjorda så går det snabbt med de här tvåfyllningarna. Om man vill ha med vegansk ost och inte har en bra smältbar sådan så går det bra att lägga en skiva eller två på fyllningen
Blanda ihop torrvarorna med varandra och vänd försiktigt ned dem i smeten, tillsätt sist mjölken. Spritsa sedan ut smeten i storlek av en dryg femkrona, eller klicka ut med sked, det blir cirka 40 kakor, alltså 20 whoopie pies
På lördag gör vi dumplings, vilket tar lite tid men är alldeles fantastiskt gott. Jag är medveten om att den inte innehåller tillstymmelse till smör, men det kan vara rätt smidigt att bara tina enstaka degark och göra en snabb dessert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.