Dumplings

Dumplings

  • 12 Recept
Victors dumplings

Victors dumplings

Deg400 g vetemjöl special 216 g vatten, kokande 7 g salt. 1Fyllning - svamp och kål200 g blandad svamp (t ex, champinjoner, shiitake och ostronskivling) 100 g savoykål 2 salladslökar 2 klyftor vitlök 4 cm färsk ingefära 1 msk sesamolja 2 msk japansk soja 1 msk olivolja
Dumplings med färs och ingefära

Dumplings med färs och ingefära

Ingredienser Portioner. 35 st Fyllning 3 blad kinakål 500 g fläsk- eller nötfärs 1 dl hackad salladslök 2 msk hackad ingefära 1 tsk salt 1 tsk strösocker 1 msk soja några droppar sesamolja 1 msk potatismjöl Dumplingdeg 3 dl hett/varmt vatten 7 dl vetemjöl 1 - ca 2 msk rapsolja (till stekning) Dippsås 4 msk japansk soja 3 msk strösocker 4 msk risvinäger 2 tsk riven, färsk ingefära 1 finhackad vitlöksklyfta 2 tsk sesamolja ev finhackad chili Lägg till i inköpslistan
Tommys dumplings med fläskfärs

Tommys dumplings med fläskfärs

Tommys dumplings400 g fläskfärs 2 bananschalottenlökar 1 grön chilifrukt 1 msk fisksås 2 tsk sesamolja 2 klyftor vitlök 1 citron 2 msk färsk persilja 2 förp wontondeg
Dumplings med het dippsås

Dumplings med het dippsås

Deg4,5 dl vetemjöl 2 dl vatten. 1Fyllning1 morot 2 salladslökar 0,5 habanero, chili 1,5 dl jordnötter 2 klyftor vitlök 2 msk tamarisoja eller japansk soja 2 msk fisksås 350 g nötfärs 0,5 limefrukt
Tre kinesiska dumplings med tre tillbehör

Tre kinesiska dumplings med tre tillbehör

Laxdumplings150 g laxfilé, färsk 0,5 msk sesamolja 1 msk fisksås 1 tsk limefrukt, juice 0,5 röd chilifrukt 0,5 krm peppar 2-3 kvistar färsk koriander 8 wontondegplattor. 1Biffdumplings150 g ryggbiff 0,5 msk sesamolja 1 msk fisksås 1 klyfta vitlök 4-5 droppar tabasco 8 wontondegplattor 2 msk smör, till stekning. 1Kalkondumplings150 g färsk kalkon 1 msk sesamolja 1 msk fisksås 0,5 röd chilifrukt 8 wontondegplattor
Dumplings med räkor

Dumplings med räkor

1,25 kg vetemjöl. 14 dl hett vatten, ca 50 grader. 1Dumplingfyllning. 400 gram skalade räkor. 10,5 purjolök
Dumpling "potstickers" med gurksallad

Dumpling "potstickers" med gurksallad

1 förp gyozaplattor, tinade (finns i frysen på asiatisk livs). Fyllning4 dl vitkål, finhackad 1 purjolök, finhackad (liten) 350 g fläskfärs 3 msk japansk soja 1 msk färsk ingefära, finriven 2 klyftor vitlök, finrivna 2 tsk sesamolja olja, till stekning
Dumplings med kyckling, ingefära och sesamdipp

Dumplings med kyckling, ingefära och sesamdipp

Ingredienser Portioner. 4 400 g kycklingfärs 1 paket won ton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg 1 ägg 2 vitlöksklyftor 3 cm riven färsk ingefära 1 msk finhackad koriander 1 röd chili salt Till servering hoisinsås Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kycklingdumplings med dippsås

Kycklingdumplings med dippsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Deg 3 dl vatten 300 gram vetemjöl , extra fint 5 gram salt Dippsås 1 nypa(or) sesamfrön 1 st chilifrukt , finhackad 1 st Citron , pressad 1 nypa(or) vitlök , finhackad, ev
Dumplings med två fyllningar

Dumplings med två fyllningar

Smaksätt av med finhackad chili och servera såsen till dina dumplings. 1grön chili, finhackadDumplingsdegArbeta ihop mjöl, vatten och salt till en fast deg. Dela degen i 25–30 delar, arbeta med handflata och tumme ut till små runda dumplingsdegplattor