1- års
kalaset blev det ytterligare ett försök att baka whoopie pies, dessa blev betydligt bättre än sist. Receptet hittade jag hos sockerrus och är som följer
Men eftersom jag gillar att cupcakes kan fyllas med olika fyllningar var jag sugen på att testa konceptet med både fyllning och frosting i whoopie pie format
Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten. Spritsa eller klicka ut smeten på ett bakplåtspapper med en matsked (klickarna ska vara stora som femkronor)
Spritsa en klick kräm på toppen av varje whoopie och garnera med en hasselnöt. Det som kan vara klurigt med bakning är att resultatet med ett och samma recept kan variera
Efter en helg full med kalas och godsaker känns det nästan som att jag rullar fram. Whoopiepies. Och det räckte inte med andras godsaker utan jag passade dessutom själv på att baka lite
Whoopie270 g vetemjöl [4,5 dl] 40 g kakao [1 dl] 10 g vaniljsocker [1 msk] 5 g bikarbonat [1 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 200 g farinsocker [2,5 dl] 120 g filmjölk [1 dl] 100 g olja, vegetabilisk [1 dl] 55 g ägg [1 st] 50 g kaffe, varmt [0,5 dl]
Bakade WhoopiePies för första gången förra sommaren , då var de inte fullt så trendiga här i Sverige som de är just nu, de är bara så tokgoda, påminner om glassen Sandwich, iallafall om man gör den klassiska varianten som är chokladkakan med marshmallowsfyllning
Det blev stressigt och krångligt med bakandet- en bebis kan tydligen ha den effekten. Efter att jag bakat de underbart goda whoopiepiesen till min mans jobb ville min dotter ha dem till sitt födelsedagskalas
Jag tänkte prova ett nytt recept med dessa är så goda så nä jag gjorde samma som vanligt. Råströsockret var slut så jag tog muskovadosocker istället och ökade med hallonpurén
De är lätta att göra och går att variera dessa i olika smaker och fylla de med vad man gillar så som glass,mousse,frosting,smörkräm,ganache,nutella,jordnötssmör och mycket mer
Igår med. Idag bakade jag en massa nytt, som Whoopiepies ett amerikanskt litet bakverk. Igår bakade jag bland annat mjuka chokladkakor med vit glasyr och ringlad mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.