Krämig sallad med gurka, dill och rödlök. Inlägget Krämig gurksallad dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 skål gurksallad, ca 4 portioner 2 gurkor 0,5 rödlök Ca 4 kvistar färsk dill (djupfryst eller torkad dill funkar också bra) 3 dl creme fraiche eller turkisk yoghurt (jag använder creme fraîche) 0,5 dl majonnäs (kan bytas ut mot creme fraîche eller turkisk yoghurt) 3-4 msk vit vinäger eller citron (jag använder vinäger) Salt & peppar Gör såhär. 1 skål gurksallad
Jag gjorde dumplings igår och de blev faktiskt lyckade. Mitt råd är alltså att ta det försiktigt med sesamoljan, tillsätt lite i taget för oljan tar lätt över smakmässigt
För att göra måltiden lite roligare serverade jag även gurksallad till samt dumplings. För ca 4 personer, som en sidrätt1 gurka1 vitlök, pressad2 msk sesamolja2 msk risvinsvinäger el vitvinsvinäger1/2 tsk salt1/2 tsk strösockerrostade sesamfrönJag hyvlade gurkan med mitt specialredsakp som jag köpt i Indien, jag kommer återkomma senare till detta verktyg
Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på dumpings. Börja med att hacka svamp och salladskål. Blanda med svamp och kålhacket, färsen, salt, peppar, vitlök, ingefära, sesamolja och sojan till en jämn smet i en bunke
En mer traditionell metod är att man lägger i dumplingarna, låter vattnet koka upp igen och slår i en kopp med kallt vatten, låter koka upp igen, slår i tre koppar kallt vatten och låter koka upp igen och då ska de vara klara
Det är ju egentligen inte alls särskilt svårt att göra sina egna dumplings, men med en sisådär nöjd niomånaders på armen så blev det lite stressigt på slutet när det var dags att ånga och steka dem
Skeda upp en tesked färs i mitten av varje dumplingark (lättast med en varm tesked). Denna gång fick jag äntligen prova på att göra dom, med moster så klart
Fukta kanterna med vatten och tryck ihop hårt så att dumplingen stängs. När jag var i McLeod Ganj i Indien, där Dalai Lama och exil tibetaner bor, åt jag ofta momos som var en tibetansk variant på dumplings
Jag kan börja med att meddela att jag aldrig har testat mig på att göra dumplings förut och dessutom knappt vet hur resultatet ska vara, men dessa blev faktiskt riktigt goda
36 degknyten 2 salladslökar 2 kinakålsblad (2 kinakålsblad motsvarar 1 liten pak soi) 1 1/2 cm färsk ingefära 250 g fläskfärs 1 msk soja 1 msk maizena majsstärkelse 1 msk vinäger, gärna risvinäger 2 tsk sesamolja 1 tsk socker 1 pkt vårrulle eller wontondeg tunna degblad som finns frysta i butiker med asiatiska produkter kinakålsblad till ångkokning Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.