1-2 tsk timjan. 2 -3 msk kalvfond. 1-2 tsk timjan. Oxkind är en styckningsdetalj som vi velat prova på ett bra tag efter att vi läst om det i flera olika tidningar
When cooled, remove paper and cut into bite-sized portions. medium / hög och låt blandningen koka tills den når 144-146 C. heat on medium / high and let the mixture boil until it reaches 144-146 C
- 190 g socker. - 50 g muscadosocker. - 140 g glukossirap . - 60 g honung. - 50 g vatten. - 10 g bikarbonat. Blanda alla ingredienser utom bikarbonat i en stor kastrull, värm på låg värme tills sockerkristallerna löst sig dra sedan upp på hög värme och koka blandningen till 144-146 grader
Jag menar tänk dig en havregrynsgröt utan salt och lingon sylt, julskinka utan senap, fläsklägg utan rotmos eller kalops utan rödbetor - det blir ju bara platt och tråkigt
Mer detaljer om det kakreceptet kommer nog i ett senare inlägg. Det andra är baserat på det fantastiska two-ingredient-receptet för kakor som består av endast mosad banan och havregryn (jag brukar tillsätta hemgjort jordnötssmör eller hemgjord nutella i kakorna)
1-2 dl hallon. Det händer inte så mycket här på bloggen för tillfället. Jag har så mycket jag vill blogga men det blir inga bra tillfällen lediga för det
Värm smör, socker och sirap i en kastrull på låg-medelvärme tills sockret smält. Serverar man små portioner (dock inte pyttiga) räcker en sats till 8-9 personer. Rör ned hasselnötterna och koka sockret ytterligare 1-2 minuter. 8-9 personer
Utan att gå in på detaljer kan jag säga att jag har haft en psykiskt tuff period. Den toppades med en paprika-curry yoghurt som lyfte fram det där lilla extra
Isterband i gratäng, potatisgratäng med isterband - fungerar det. 10-12 st potatisar1 st stor gul lök300 g isterband, Scan “Svenska gårdar”3 dl vispgrädde2 dl mjölkSmörSalt och svartpeppar Sätt på ugnen, 200 grader. Smörj en form och häll över hela rasket - gratinera till fin färg, ca 30 minuter. 10-12 st potatisar
Ju fler livsmedel man utesluter ur sin kost, desto mer spelar detaljerna roll. När jag kommer ut ur mina smoothieperioder så är det den här frukosten som jag är sugen på
Cider- & senapskräm. Pensla med glaze några gånger under tillag- ningen. Cider- & senapskräm. LinkedInTwitterE-postFacebookGooglePinterestSkriv utGillaGilla Laddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.