Här hemma har vi firat så mycket det bara går. det känns som det var igår som hon kom till oss med världens raketfart Det här små mössen snodde vi ihop till dagisfirandet
Senaste inlägget handlade om den underbara semlan. I Skåne säger man bullar till allt, söt eller ej. Nu är det dags för andra bullar, närmare bestämt frukostbullen
Den här bullen är inte så söt och eftersom jag använt ett kakaosmör och stora bitar av vitchoklad så blir det inte att det rinner ut någon choklad som riskerar att bli bränd
Kavla ut till rektangel och bred ut hälften av smörblandningen jämnt på och vik över, skär 12 lika breda längder som du sen skär ytterligare ett snitt i mitten men inte ända upp ( det ska se ut som "byxor" ) tvinna dessa runt varandra och forma till en knut och lägg i stora bullformar på bakplåt, upprepa med andra deghalvan
Nu är det dax igen, städade kylen och kikade in i frysen som hastigast… hihi. Var en del flaskor som jag fick slänga och det gillar inte jag, så nu måste jag skärpa mig… första nyårslöftet
Det är inte lätt, vissa perioder fungerar bra, medan andra är skit rent ut sagt. Visst måste den mänskliga handen hjälpa till men jag ger all eloge till våra elektriska köks vänner
Som ofta med glutenfritt bröd är det bra om man låter det svalna helt innan man skär i det. Givetvis så åkte det ned ett antal skivor ut till skärgården och var gott som tusan till både västerbottenost och kräftor likväl som på morgonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.