S&P. Det här var en rätt som vi åt på fredagskvällarna och det var då veckans "finrätt". S&P. Nu gör jag den när jag har bråttom en helt vanlig torsdag
Du kan bjuda den både till fest och vardags. Festligare. DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. Från Nya Mästerkocken 1985 Du kan bjuda den både till fest och vardags
Festligare. Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. DAGENS RECEPT 15-03-22. Till 8 - 10 portioner. Är köttsaften som sipprar ut fortfarande röd måste du steka färsen ytterligare ca 10 minuter. Från Nya Mästerkocken 1984 4 - 6 portioner
När den svalt är det dags för glasyren. Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
DAGENS RECEPT 14-10-11CHOKLADTÅRTA MED BANANERNågon gång emellanåt är det skönt att glömma allt vad kalorier heter och njuta av en riktigt smaskig tårta. Från Nya Mästerkocken 1985 Den här tårtan är sammanlagd med en speciell choklad-banancrème, som beskrivs nedan
1 gurka. 1 tsk salt. 1 msk citronsaft. 2 msk olja. Svartpeppar. Chiliflakes. Riv gurkan på rivjärnets grövsta. sida eller använd en grönsakssvarv om du har
Festligare. Extra festligt blir det om du garnerar rätten med några räkor och litet hel sparris. DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. Från Nya Mästerkocken 1985 4 portioner. Ca 10 minuter
4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.