Åh vad jag är förtjust i denna bananpannkaka som man snabbt fixar ihop med bara banan och ägg. Ett helt underbart frukost- och mellanmålsalternativ som är lätt att variera med olika typer av tillbehör och eventuella smaksättningar
Pannkakor är verkligen en svensk klassiker. Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får i Asien är delikata…) men för mig är ändå de svenska pannkakorna ”de riktiga” på något sätt
Kålpudding är så otroligt gott. Min och Alfreds kålpudding är bäst. ) Receptet är visserligen taget från Per Morbergs bok husmanskost, men mängden på kryddningen är vår egen, vi tog mer än det som står i receptet
Mördeg. Arbeta ihop degen först smulig sedan snabbt till en deg i maskin eller för hand. Låt degen vila inplastad i kylen medan du förbereder alla fyllningar
Vissa recept är borta i flera år för att sedan plötsligen hittas. Jag trodde att jag förlorat receptet till en älskad klassiker i min familj, men på ett gammalt receptkort fanns det nedskrivet
Det blev en exotisk planka. I lördags bjöd vi hem våra grannar på middag. En av dem äter inte kött så jag beslutade mig att göra en buffé med lite blandade grejer
Lägg en bit fisk på varje planka och skeda över såsen och servera. Spritsa mos på varje planka och lägg dit en halv tomat, en halv citron och en bunt bönor men en baconskiva runt och ställ in i ugnen på 250° i cirka 15 minuter eller tills moset blivit gyllenbrunt
Tänkte dela med mig av ett väl beprövat recept på goda, saftiga och givetvis glutenfria kanelbullar. Vad som är lite extra bra med jusr detta recept är att de bara ska jäsa en gång och det är på plåten när de är utbakade
Trodde väl aldrig jag skulle laga korv stroganoff till mig själv någonsin, men se så fel man kan ha. Korv stroganoff har alltid varit något av hatmat för mig faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.