Riset smaksatte jag med speciella riskryddor som jag köpte för ett par år sedan i Durban, Sydafrika. Blanda alla mandeln och alla kryddorna och mixa dem med en stavmixer
Servera curryn medraita, bröd ochris. Gurkraita - Skölj och finhacka den färska koriandern. Gurkraita. Fräs risetmed löken och kryddorna ett par minuter
Att själv laga indiskt är inget jag gör särskilt ofta. Jag älskar indisk mat och blev därmed överlycklig när det i våras öppnade en indisk restaurang i Falkenberg
Raitamed mynta och gurka – Pudina raita – Indisk yoghurtsås. Indisk yoghurtsås med mynta och gurka. Salladen med blaskiga såsen, är ju en slags variant av raitamed grönsaker
Fräs löken lätt i kastrullen ihop med gurkmejan i smör, lägg i risetoch låt fräsa med,. Hoppa inte över att göra riset, för det passar jättebra ihop med kycklingen
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Den smakar verkligen autentiskt och är spännande med sin brytning mellan mustig, het och sötsyrlig gryta, kryddigt ris kokt i mjölk med russin, söt persika och knapriga nötter och mandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.