Hacka scharlottenlöken och vitlöken fint. Det är en elegant soppa som ska serveras med vispad grädde och Champagne men den fungerar till vardags också utan Champagne
Smaka av med pepparrot, mängden beror på hur stark den är – tänk på att smaken kommer lite efteråt. Dela humrarna, ta ur allt kött – försök få ut klorna så hela som möjligt och lägg dem kallt i folie till serveringen
Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Finns även i större flaskor om man nu ska laga mat till många. ) Grön ärtsoppamedbubbel. De gröna söta ärtorna och grädden tillsammans med bubblet kan inte annat än att sprida glädje i hela kroppen
Skriver ”kanske det var för att symbolisera dess lätthet, finess och nästan omoraliska lyxighet”. I med de frysta ärtorna och värm upp soppan så att den nästan kokar
Ett av dem är en variant på Tore Wretmans klassiska gröna ärtsoppa som funkar utmärkt på sommaren. Härom dagen kunde de flesta av våra medlemmar hämta ut den femte lådan i ordningen
Sila och kör dom i mixer tillsammans med buljongen. Krydda och smaka av med salt & vitpeppar. 4-6 port2 schalottenlökar, hackade4 persiljekvistar1 l hönsbuljong el
Jag förknippar fest och champagne - eller mousserande vin - med varandra. Festligt och gott. Vad är då festligare än en soppa till förrätt som faktiskt serveras med just det
Mixa soppan slät med mixerstav eller i matberedare. Lägg brödskivorna på plåt med bakplåtspapper. Gratinera brödskivorna i 250° ca 5 minuter tills osten fått fin färg
Jag hade även i lite rivet citronskal och mynta – det blev mycket fräscht och gott. Låt puttra så det reduceras en aning, tillsätt ärtorna och låt dem precis bli varma och bara koka lite, då behåller de sin fina färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.