Den här exklusiva, grönaärtsoppan med champagne, är en av Tore Wretmans klassiker. Rör ner ärterna och låt dem bara bli varma, så behåller de den gröna färgen
Grönärtsoppa är en av mina favoritsoppor sedan länge (recept här), men att toppa den med creme fraîche och löjrom är något nytt och lyfter faktiskt soppan ytterligare några snäpp
8 dl gröna ärtor, frysta. Dagens gåta. Vad är det som skummar på tallriken, och har en lätt & elegant balans mellan sötma från ärtor och syra från citron & mousserande vin
Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grönärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Grönkålschips. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.