Jag serverar den med en klick crème fraiche istället för vispad grädde. crème fraiche. Servera med en klick crème fraiche (och eventuellt en skvätt Champagne eller torrt mouserande vin)
Den här exklusiva, grönaärtsoppan med champagne, är en av Tore Wretmans klassiker. Rör ner ärterna och låt dem bara bli varma, så behåller de den gröna färgen
Tillsatt crème fraiche, hackad mynta och krydda med salt och svartpeppar. Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grönärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Grönkålschips. Ca 20-25 st. Ca 20-25 st. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Det har blivit ärtsoppa och pannkaka, blomkålssoppa, jordärtskockssoppa och tomat-och-linssoppa. Den här gången satsar jag på en vardagligare och hetare form av CrèmeNinon – grönärtsoppa med chili och vin istället för champagne
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.