1-2 st (ca 200 g) gula lökar 500 g nötfärs 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök 10 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar 2 msk tomatpuré. 11-2 st (ca 200 g) gula lökar. 1ca 500-600 g vitkål 250 g (ca 3 st) skalade morötter 2 klyftor vitlök
Jag serverar den med en klick crème fraiche istället för vispad grädde. crème fraiche. Servera med en klick crème fraiche (och eventuellt en skvätt Champagne eller torrt mouserande vin)
CrèmeNinon. crème fraish, parmesanchips, parmaskinka krutonger, bacon etc. Den här exklusiva, grönaärtsoppan med champagne, är en av Tore Wretmans klassiker
Tillsatt crème fraiche, hackad mynta och krydda med salt och svartpeppar. Här bjuder jag på ett riktigt gott, och riktigt snabbt, recept på en grönärtsoppa där tillbehören kan varieras på ett otal olika sätt – det är bara fantasin som sätter gränsen
Grönkålschips. Ca 20-25 st. Ca 20-25 st. Den här soppan går utmärkt att servera med räkor istället för pilgrimsmusslor för folk som har svårt för musslorna eller helt utan skaldjur för vegetarianer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.