Vad gör man när solen skiner utanför fönstret och magen kurrar, men det enda ätbara man har hemma (ungefär) är en halvpåsegrönaärtor i frysen och några sketna frukter
Blanda ner hälften av crème fraichen i morotspurén och resterande i rödbetspurén. Sås pågrönaärtor. Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys
Mixa ärtorna med hackad mynta, buljong, crème fraiche och smör tills det blir slätt. Myntaoljan kompletterar soppans lite "jordiga" smak av ärtorna - det blir en fräsch brytning
På detta sätt fås en vacker färg. I osaltat vatten kokas färska ärtär. Vattnet hälles av, ärterna stötas ( mixas ) och passeras genom fin sikt ( chinoise ) eller duk
Blanda ner hälften av crème fraichen i morotspurén och resterande i rödbetspurén. Carpaccio på hälleflundra med grönsakstimbal och sås pågrönaärtorPortioner
Glass på frysta grönaärtor. Men faktum är att jag försöker variera den så mycket som möjligt och denna gång bjuder jag er på något som ni kanske inte har testat förrut
Soppa till förrätt påpåskafton. I min lokala ICA-butik fanns spansk grön sparris, men de stänglar som tillreddes till denna soppa kom faktiskt från frysdisken
Banrmat – Soppapåärtor & haricots verts. För det finns ingenting som kan värma så gott som en soppa när det är kyligt och blåsigt ute, förutom kanske en varm choklad Den här grönasoppan är en lite lättare soppa som gör sig bra till en lunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.