Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar. Tror att créme brulée kvalar in som den bästa desserten alla kategorier
Jag har smaksatt min dessert medvitchoklad och vanilj och för att bryta av mot det söta i krämen har jag valt att servera den med bär som jag “marinerat” i lime
Créme brulée på vitchokladmed knäckig yta. Jag brukar ha lite olika saker till, den hrä gången blev det jordgubbar, ananas och björnbär i en lag med rom och passionsfrukt
Låt crème brûléen svalna, de kan med fördel stå över natten. Jag tyckte att smakerna i denna choklad passade utmärkt i en crème brûlée, men välj såklart choklad efter egen smak
Crème brûlée är, tillsammans med pannacotta, en av mina favoriter i efterrätts väg. Använd gärna en riktigt bra chokladmed mycket smak när du gör den här, då blir den som bäst
Saken med Creme Brulée är ju det knäckiga täcket, så innan servering hälls socker över "puddingen",. Vi hade pratat om Creme Brulée så det fick det bli
OBS det är viktigt att det går snabbt och är hett samt att äggstanningen inte blir varm och stelnar för mycket (därför är det bra om crème brûléen är kall)
Påskig kladdkaka med creme på vitchoklad & passionsfruktOBS. Kladdkakan med passionsfrukt kan med fördel också bakas som den är, en underbar kombination
Peppra medsvartpeppar/vitpeppar och salta med flingsalt. Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt och chokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
Börja därefter med den vitachoklad brownien. Börja med den mörka choklad brownien. Den här helgen tänkte jag avsluta på bästa sätt med en bit av denna ljuuuvliga brownie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.