Servera medCarted’OrCremadiMascarpone och ringla lite olivolja på toppen av glassen. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur innehållet med en kniv
Det var dessutom väldigt gott att smaksätta medvitchoklad och hallonsorbeten passade utmärkt till. Receptet på den rätten återkommer jag med, det var väldigt smaskigt
Ingredienser Portioner. 4 800 g blandad frukt och bär, t ex persika, ananas, jordgubbar, päron och kiwi 1 - 2 msk riven kokos eller kokosflakes 100 g riven vitchoklad 2 dl crème fraiche 1 - 2 krm vaniljpulver (eller efter smak) 1 dl finhackade sötsalta mandlar Lägg till i inköpslistan
Jag har smaksatt min dessert medvitchoklad och vanilj och för att bryta av mot det söta i krämen har jag valt att servera den med bär som jag “marinerat” i lime
Créme brulée på vitchokladmed knäckig yta. Jag brukar ha lite olika saker till, den hrä gången blev det jordgubbar, ananas och björnbär i en lag med rom och passionsfrukt
Häll i en skvätt fläderblomssaft, fyll på med champagne och avsluta med en kula glass. vanilj- och jordgubbsglass (gärna Carte d´Or Crema de Mascarpone)
Påskig kladdkaka med creme på vitchoklad & passionsfruktOBS. Det ska vara gult och sött på påsk, här är en skapelse av både mörk & vitchoklad samt mycket passionsfrukt, en självklarhet när jag fick i uppdrag av Löfbergs Lila att skapa en god påsktårta
Servera omgående med vaniljglass och rostadvitchoklad. Karamellisera strösockret i en stekpanna på medelvärme tills det blivit gyllene, häll på champagnen, lägg i vaniljstång och märg
Balsamicorostade jordgubbar möter krämig och gräddig vanilj söta, lena smaker som möts och bryts av mot den något knäckiga, lätt brända tonen av den rostadevitachokladen och muscovadokolasåsen
Här har jag gjort en riktigt vaniljstinn variant toppad med lite nötsmul, och när man tar en sked av pannacottan uppenbarar sig en liten gömma av havtornsmarmelad
Avsluta med extra rostadchoklad på toppen. Låt kallna och smula den fint tillsammans med kakaon. Rulla bitarna i den rostadechokladen så att de blir ”panerade”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.