Gnid in sidfläsket med salt, låt ligga 12 timmar i kyl. 200 g sidfläsk. 100 g rökt sidfläsk. Torka av och brässera i ankfett och kryddor, låt svalna i lagen
I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Confit de canard (confiterade anklår) har blivit en riktig höstfavorit och denna gång fick de små låren sällskap av klassiska tillbehör som rödbetor, chévreost och puylinser
Marinad. Blanda honung, tomatpuré, soja och hackad vitlök. Smaka av med salt och chilipulver. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och fördela marinaden över
Förra sommaren blev vi närmast besatta av att grilla stora bitar av sidfläsk. ) Sidfläsket vi grillade när jag skrev just detta blogginlägg var rent otroligt köttig
Rökt sidfläsk är inte en sådan sak. Även om det vore önskvärt att ibland inte ta saker på så stort allvar, så skulle jag aldrig förringa vikten av en rejäl bit rökt sidfläsk
Denna gången var det Mao Zedungs Rödkokta sidfläsk som fångade mitt intresse. I det senaste programmet jag såg lagades det bland annat Mao Zedongs Rödkokta sidfläsk
Vi hoppas att ni inte tröttnat än i alla fall för idag kommer det ett gott grilltips här i köket, det blir grillat sidfläsk med en frisk sallad med lite hetta i dressingen som tillbehör
Sidfläsket smälter i munnen och den rökta smaken ger den extra kryddan. 600 g rökt sidfläsk. Lägg sidfläsket i en ugnssäker form och ställ i ugnen på 120 grader i ca 4 timmar. FacebookGoogle+TwitterPinterest 600 g rökt sidfläsk
Annorlunda styckdetaljer har varit på tapeten ett bra tag nu, och det är nästan skrattretande att vi betalar dyra pengar för att äta de billigaste styckdetaljerna på restaurang för att vanligt folk glömt bort hur man tillagar annat än filé och kotlett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.