Lägg sedan potatisarna på en ugnsplåt med bakplåts papper. Potatisar (mängd efter tycke). Idag blev det fisk med kraschad potatis i ugn, skolans goda sås ( något omgjord) och syrlig vitlöks sallad
För potatisen ska behålla skalet ochdärmed alla nyttigheter. Det handlar om kokt potatis som trycks till på en plåt med olivolja (man kraschar dem med handen eller en potatisstöt)
I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisaroch inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Hetta upp en stekpanna med olivolja och blad från några rosmarinkvistar. Spenat med keso. Klyv potatisarna på längden och koka dem tills de är genomkokta
Blanda runt och krydda med salt och peppar. Skär sidfläsket i mindre bitar och stek knaprigt i panna. Som västkustgubbe är jag löjligt förtjust i fisk och skaldjur, dock lagar jag det alldeles för sällan själv
Fyll fisken med citron och smör. Man bör dock såklart ändå äta med viss försiktighet. Hur mycket jag än älskar fisk äter vi det oftast bara en dag i veckan och sedan blir det lunch dagen efter på det (om man har tur)
Men efter tuttmat, blöjbyte, gos i sängen (rycka pappan i håret i hopp om reaktion) och ivrigt påhejande medan jag gjorde en snabb morgon yoga sover hon nu igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.