Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Fyll på med vatten så det nästan täcker. Krydda med salt och peppar. Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar
Idag vid lunch kokade jag ihop en väldigt enkel med så otroligt god liten gryta på fläskfilé. Jag håller på med en beställning av exotisk planka och fick en halv fläskfilé över så den åkte ner i en gryta idag med lök, morot, lagerblad och lite av stekskyn från det övriga köttet
Olja en stor gryta med lock. Toppa med resten av potatisen. Traditionen att göra en gryta med kött, potatis och den lokala drycken finns även längre norrut
Ringla över honung och toppa medpäron, fikonmarmelad och pistagenötter. Päron, fikon och pistagenötter passar alla utmärkt till saffran så de blir perfekta till topping
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.