En annan billig styckdetalj är griskinder. Eftersom jag inte lagat griskinder tidigare googlade jag en del recept och insåg att det vanligaste tillagningssättet är att confitera
I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Det här är alltså ytterligare en söndagsmiddag som jag själv inte lagat. I söndags så skulle det grejas i mors trädgård, lägga plattor och vinterfixa växthuset
favorit i repris sedan åttiotalet ett recept från Veckorevyn. Lövbiffsauté med tagliatelle400 gr strimlad lövbiff100 gr skivade champinjoner2 pressade vitlöksklyftor2 tsk soja3 dl matlagningsgrädde1 msk fransk senap1 tsk timjanBryn lövbiffen och champinjonerna häll över sojan
Confit de canard (confiterade anklår) har blivit en riktig höstfavorit och denna gång fick de små låren sällskap av klassiska tillbehör som rödbetor, chévreost och puylinser
Om den behöver vara inne en stund till, ställ över ugnen på normalfunktion och sätt in steken på gallret i mitten av ugnen – kontrollera en gång i minuten att den fått önskad tillagning
Marinad. Blanda honung, tomatpuré, soja och hackad vitlök. Smaka av med salt och chilipulver. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och fördela marinaden över
Tyvärr har vi inte samma tillgång till älgkött som vi hade tidigare så numera blir det inte lika ofta, men när vi väl lagar denna rätt – oj vad det njuts då
Det är typiskt min grej. Det är viktigt att lyxa till det även på vardagar. Igår lyxade vi till det rejält (eller jag, eftersom det är jag som bestämmer/stödhandlar/lagar maten)
Något som passar utmärkt för detta är svamp – i det här fallet trattkantareller. Fettet som de confiteras i är ankfett – ett fett som ger en helt annan smak än både smör, olja och ister
glasburkar med lock. 1små tomater, gärna i olika färger, så att det fyller din glasburk. 1blandad svamp, t ex kantareller, karl johan, ostronskivling, så att det fyller din glasburk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.