Det här är alltså ytterligare en söndagsmiddag som jag själv inte lagat. I söndags så skulle det grejas i mors trädgård, lägga plattor och vinterfixa växthuset
favorit i repris sedan åttiotalet ett recept från Veckorevyn. Lövbiffsauté med tagliatelle400 gr strimlad lövbiff100 gr skivade champinjoner2 pressade vitlöksklyftor2 tsk soja3 dl matlagningsgrädde1 msk fransk senap1 tsk timjanBryn lövbiffen och champinjonerna häll över sojan
Om den behöver vara inne en stund till, ställ över ugnen på normalfunktion och sätt in steken på gallret i mitten av ugnen – kontrollera en gång i minuten att den fått önskad tillagning
God, rustik vintermat – och välgörande långt från julmaten. Det här behövs till 5 – 6 personer. Sätt ugnen på 80 – 90 grader. Ställ in i kylskåp i 5 – 6 timmar
Det är typiskt min grej. Det är viktigt att lyxa till det även på vardagar. Igår lyxade vi till det rejält (eller jag, eftersom det är jag som bestämmer/stödhandlar/lagar maten)
Nu ville jag testa något nytt så det fick bli Créps Här kommer ett recept på Créps med kantareller och champinjoner som kanske passar bra till söndagsmiddag
Vilken sommarvärme vi har haft idag. Jag har bara njutit och hängt här hemma i trädgården hela dagen, sånär som på en tur till affären för lite påfyllning av förråden
Visst är det skönt när maten sköter sig självt i ugnen och man själv kan ägna sig åt andra sysslor. Här kommer därför tips på mat du kan laga medans du sysslar med annat
Jag har sedan länge varit lite trött på att laga "vanlig lasagne". Den där eviga bechamelsåsen som aldrig räcker till, köttfärsen som alltid smakar likadant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.