Som jag skrev tidigare ska här lagas gäddquenellermedhummersås. Tänk på att fisken håller en del vatten och detta försvinner under passeringen liksom en del lite grövre bitar, enstaka ben med mera
Vi gjorde bland annat blåbärstryfflar, julkonfekt, polkabräck och chokladkola med polkagris. Snygga blev de också, hon har ju talang för att jobba med händerna och göra vackra saker
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Då är man liksom alltid på den säkra sidan, det är svårt att misslyckas med hennes kakor
En liten saffranskaka med lingonsylt i. Tyckte det lät spännande med saffran och lingon och det smakade riktigt bra, även om jag kan tycka att det hade varit bra med lite mer saffranssmak
Det här är första gången som jag provar att göra egen likör. Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi
Dela fisken i bitar och mixa den med salt och peppar i matberedaren med kniven monterad. Forma gäddqueneller till ägg med hjälp av två matskedar som doppats i kallt vatten
Det är en chokladgodis med polkagrisar. Det krävs nämligen en hel del bankande av polkagrisar. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad (i en tallrik på en kastrull med kokande vatten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.