Marinad. Blanda honung, tomatpuré, soja och hackad vitlök. Smaka av med salt och chilipulver. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och fördela marinaden över
I söndags hade jag tänkt prova Thomas Kellers recept på confiterade anklår, men insåg när jag läste receptet att en dag liksom inte riktigt räckte till
Sätt ugnen på 175 grader. Tina kycklingklubborna men de behöver inte vara helt tinade och går faktiskt att använda även om de är helt frysta men då bör man ha dem i ugnen 1½ timme
Ta bort skinnet från klubborna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med chilisås, fransk senap, curry, sambal oelek, vitlök, salt och svartpeppar
Kycklingen hade jag klart för mig redan på förhand. Den ville jag grilla i ugnen rakt upp och ner men sedan var det lite mer osäkert vart vi skulle hamna med resten och om jag ska vara ärlig så var jag inte helt hundra när vi skulle sätta oss och äta om avokadon skulle smaka gott, om det skulle bli för mäktiga paprikor eller om den kalla paprikasåsen skulle vara en sak för mycket på tallriken
Confit de canard (confiterade anklår) har blivit en riktig höstfavorit och denna gång fick de små låren sällskap av klassiska tillbehör som rödbetor, chévreost och puylinser
Blev helt kär i ett stycke kött för en tid sedan, nämligen confiterad fläsksida. Confiterad fläsksida (för fyra)800-1000 g fläsksida utan ben, med svål3/4 dl havssalten näve färsk timjamen näve färsk rosmarinca 1 kg ankfett eller 1,5-2 liter rapsolja (själv använde jag rapsolja)Mortla salt och örter eller kör i en kryddmixer till en sörjaMassera örtsaltet i fläsksidan och låt vila i kylskåpet i ca 4-5 hLägg ugnen på 90 graderSkölj fläsksidan ifrån saltet, torka väl med hushållspapperLägg fläsksidan i en ugnsform, häll på fettet så det täcker hela skapelsenLägg formen i ugnen för ca 10-12 h (täck med folie)Ta ut fläsksidan ur formen och lägg på ett fat och avkylasNär köttet är avkylt kan du täcka det med folie och lägga på en tyngd så köttet pressas ihop, den är lättare att skära då
Ingredienser Portioner. 4 1 kg frysta eller färska kycklingklubbor 2 1/2 msk soja 1 msk ketchup 1 tsk rosmarin 1 tsk oregano 1 msk rapsolja 1/2 tsk nymalen svartpeppar 1 vitlöksklyfta 3 msk smör 1 dl vatten Till servering rostade rotfrukter het yoghurtsås Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.