Långmarinerade kycklingklubbor med sanslöst god sås
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kycklinggratäng sweet chili 2-3 port 1 kilo kycklingklubbor eller andra kycklingdelar
  • Marinad
  • 2 l vatten
  • 150 g salt
  • 50 g socker
  • ½ citron utan skal
  • 2 krossade vitlökar
  • ½ gul lök
  • 4 limeblad 1 tsk chiliflakes
  • 5 cm färsk ingefära i skivor
  • Kok upp marinaden låt den svalna.
  • Lägg ner klubborna i marinaden och låt dom ligga i minst 7 timmar, gärna över natten, för bästa resultat.
  • Ta upp klubborna ur marinaden, låt dom rinna av, bryn dom runt om i smör och lägg över i en ugnsfast form.
  • Gratängsås
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 msk sweet chilisås
  • 2 lime, rivet skal och en gnutta pressad saft
  • 1-2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk kycklingfond
  • salt och peppar
  • Rör samman alla ingredienserna till såsen, smaka av och häll den över kycklingklubborna.
  • Ställ in kycklingen i ugnen på 200 grader i 40-50 min Använd gärna ugnstermometer som ska visa 83 grader när köttet är genomstekt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.