Ingredienser Portioner. 4 4 bitar lax (à 140 g) 900 g fast potatis 1 tsk socker 1/2 tsk salt 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 5 dl mjölk 2 msk hackad dill salt och peppar 50 g sugarsnaps 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Servera med pressad potatis och gurka samt citronklyftor. Garnera med räkor och dill, servera genast till den pressade potatisen, gurka och citronklyftor
Sätt ugnen på 200 grader Skala och koka potatisen Lägg laxen i en ugnssäker form Blanda en örter och olja i en skål och bre blandningen över laxbitarna Skär halva citronen i tunna skivor och lägg runt laxbitatarna Pressa saften av den restrerande citronhalvan över laxen Salta och peppra Låt stå i ugnen 20-25 minuter Mosa potatisen och blanda ner smöret Fortsätt mosa och tillsätt creme fraiche, örter oh kryddor Rör till ett slätt mos Servera med sallad och citronklyfta 4 portionsbitar lax
Ikväll blev det en mix med Norsk lax som huvudingrediens med både italienska och grekiska toner. Börja med laxen, placera den i en ugnsform, krydda den med salt från kvarn och lite citronpeppar, pressa över rikligt med citron
Medan laxen tillagas pressa på citronerna ovanpå laxen. Personligen gillar jag skal på potatis så jag sköljer dem och sedan lägger dem i vatten och salta vattnet
Citronlax. Den här rätten som jag lagade igår på valborgsmässoafton är lätt att förbereda i förväg och sedan bara göra den sista matlagningen i samband med att den ska ätas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.