Ingredienser Portioner. 8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivet citronskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Idag fick det bli smaken av pepparstekt lax smaksatt med citron. Därefter la jag skivade champinjoner i samma panna med en klick smör så smakerna fick hänga med och blomma ut
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 kg Potatis (fast sort) 2 st Gula lökar 400 g Kallrökt lax 4 st Ägg 4 dl Vispgrädde salt och peppar Till servering Skirat smör
Skala och tärna potatisen. Rör ner den i kastrullen med löken. Vispa samman äggulorna med citronsaften. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning eller kör med mixerstav tills det tjocknar
Medan laxen tillagas pressa på citronerna ovanpå laxen. Personligen gillar jag skal på potatis så jag sköljer dem och sedan lägger dem i vatten och salta vattnet
Servera med rostad potatismed lite skal kvar, eller som vi gjorde dagen efter, med ris till. Det blev väldigt lyckat ihop med kyckling, dragon och citronsmak
Serveras medpressadpotatis, sallad, rivna morötter och lingonsylt. Riv löken och rör ner den tillsammans med krossad grönpeppar (jag använder mortel), ägg och buljongpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.