600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
Smaka av med salt och peppar. Börja med torsken. Lägg några i kallt vatten för att sedan ha till dekorering (det kalla vattnet hjälper till att hålla ärtorna gröna)
Skär potatisen i tunna skivor och lägg dem i en oljad ugnsform. Potatis. Salta och peppra. Potatis. Lägg en stor klick smör i en stekpanna och stek fisken på båda sidor, salta och peppra
Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Ta ut potatisen ur aluminiumfolien, skär ett snitt för att öppna dem och fyll dem med kålsallad. Blanda majonnäsen med socker, vinäger, senap, salt och peppar och rör ner i kål- och morotsblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.