Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Smula ner jästen i degbunken och blanda med den skållade blandningen. Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Snitta bröden med en vass kniv 5 minuter innan jästiden är klar
Jag serverar dem med kokt potatis och haricot verts. Bryn fläskkotletterna så de får fin färg. Tillsätt vatten kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad och lök i klyftor
Glutenfritt långpannebröd med oilvolja, timjan och flingsalt. Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Mamma har bakat en sjukt god kolasort i år medflingsalt. Det som var lite speciellt med kolan förutom saltet var att det var en ganska hård och knaprig kola, kolabräck helt enkelt
Häll smeten i formen, strö över flingsalt och citronskal och låt stelna. 1 tsk flingsalt. Klä en form (ca 15 x 20 cm) med smort bakplåtspapper. 1 tsk flingsalt
Bästa långpannebrödet med olivolja, timjan och flingsalt. Ett perfekt bjudbröd till soppa eller buffebordet eller bara att äta som det är med lite smör och en bit ost
Så, nu har jag smält lördagens höstmiddag, firat söndag med garderobsrensning, babysim och firat att det var sex år sedan vi träffades med att dela en pizza, dricka billigt bubbel och lite polly
Några medflingsalt på och några med hjärtanströssel, riktigt goda vilket som. I morse var det först glögg och pepparkaka i personalrummet och senare lussefirande i matsalen, då med skönsång från eleverna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.