I år föll valet på denna saftiga och goda kaka, fylld med blåbär och en krämig cream cheesesmet. Som om det inte skulle vara nog så är kakan dessutom toppad med ett krispigt smuldegstäcke
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda i mjöl och vaniljessens och rör till sist i det smälta smöret
Nagga bottnen med en gaffel. Smörkolafyllning. flingsalt. Fyll formen med torkade ärter för att undvika att kanterna åker ner under gräddning, eller täck kanterna med aluminiumfolie
Sofias små galaxer, som snart ska fyllas med choklad och därefter brynt smörkolamed kokos. Det var första gången jag kom i kontakt med temperering och gjutning av choklad
Blir man lycklig av choklad. Nu kan jag inte svara för vad ni andra blir glada av, men jag blir fullkomligt salig av denna underbara gudagåva…Vispa ihop en len chokladkräm och släng ned denna i en smäktande kolakaksbotten
ca 30 st 50 g smör 3 dl strösocker 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl ljus sirap 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt Till garnering 1 tsk flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.