Dunka formen lite lätt mot underlaget för att bli av med luftbubblor och låt kolan svalna en aning. Jag hade inget mörkt muscovadosocker så jag tog på lite flingsalt ist och mums va gott det blev, perfekt julgodis
Pajen i mina drömmar är denna Chokladpajmed kola. Smält smöret och mixa det tillsammans med kakorna. Gör exakt samma som med den mörka kolan fast spara chokladen till sist
Nagga bottnen med en gaffel. flingsalt. Fyll formen med torkade ärter för att undvika att kanterna åker ner under gräddning, eller täck kanterna med aluminiumfolie
Som vanligt när det gäller cookies så är det viktigt att hålla koll på tiden – det är ofta svårt att se om kakor av det här slaget är färdiga bara genom att titta på dom, dom blir lätt för gräddade och därmed alldeles för hårda
När den är färdiggräddad och härligt krispig i kanterna klär jag den med tunna skivor av kalvfilé, nyriven parmesan, ruccola, rostade pinjenötter, flingsalt och olivolja
Smörkola medpinjenötter. Nu har jag bara en sort med julgodis kvar på min lista (cream cheese mints), men eftersom vi är i Stockholm denna helgen var jag ju tvungen att ta med mig en presentask, med tio av de elva sorter jag gjort hittills (glömde visst en, kom jag på nu)
Blir man lycklig av choklad. Nu kan jag inte svara för vad ni andra blir glada av, men jag blir fullkomligt salig av denna underbara gudagåva…Vispa ihop en len chokladkräm och släng ned denna i en smäktande kolakaksbotten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.