Kaka med blåbär, cream cheesefyllning och smultopping
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kaka med blåbär och cheesecakefyllning
  • blir 1 hög kaka ca 24 cm i diameter
  •  
  • Smuldeg
  • 100 g kallt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1, 25 dl strösocker
  •  
  • Botten
  • 75 g riktigt mjukt, rumsvarmt, smör
  • 1, 5 dl strösocker
  • 1 stort rumsvarmt ägg + 1 extra äggula
  • 1 tsk vaniljextrakt eller 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl rumsvarm filmjölk
  • 3, 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  •  
  • Fyllning
  • 300 g rumsvarm cream cheese (typ philadelphiaost)
  • 1 äggvita 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 3 - 4 dl blåbär, färska eller frysta (om du använder frysta bär så rekommenderar jag att du blandar dem med ½ - 1 msk majsstärkelse)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.