Chokladmoussetårta med marinerade apelsiner
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1200 g mandelmassa
  • 12 msk kakao
  • 11 msk smör
  • 1 Moussefyllning
  • 1200 g mörk choklad
  • 13 äggulor
  • 1½ + 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 Marinerade apelsiner
  • 15 apelsiner
  • 13 msk Grand Marnier eller annan citruslikör
  • 12 ägg 200 g mandelmassa 2 msk kakao 1 msk smör Moussefyllning 200 g mörk choklad 3 äggulor ½ + 2 ½ dl vispgrädde Marinerade apelsiner 5 apelsiner 3 msk Grand Marnier eller annan citruslikörSätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan, vispa ner den i äggen med elvisp. Sikta ner kakaon. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i massan. Grädda mitt i ugnen 15-18 minuter, låt kallna. Smält chokladen i en skål i vattenbad, ta upp skålen och rör ner äggulorna och ½ dl ovispad grädde, låt svalna ca 15 minuter. Vispa resten av grädden, vänd ner 1/3 dl av grädden i chokladkrämen och därefter resten. Rör med varsam hand och häll moussen över tårtbotten. Ställ kallt minst 2 timmar. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär ut skinnfria klyftor, lägg dem i en skål och låt dem marinera med lite Grand Marnier. Lägg upp tårtan på ett serveringsfat och sikta över kakao. Servera med de marinerade apelsinerna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.