13 msk
Grand marnier, eller annan citruslikör1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och vispa ner den i äggen med elvisp. 2. Sikta ner kakaon. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smörj formen och häll i massan. Grädda i mitten av ugnen 15-18 min. Låt kallna. 3. Mousse: Smält chokladen i en skål i vattenbad. Ta upp skålen och rör ner äggulorna och 1/2 dl ovispad grädde. Låt svalna ca 15 min. 4. Vispa resten av grädden. Vänd ner 1/3 av grädden i chokladkrämen och därefter resten. Rör med varsam hand och häll moussen över tårtbotten. Ställ kallt minst 2 timmar. 5. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär ut skinnfria klyftor. Lägg dem i en skål och låt dem marinera med lite Grand Marnier. 6. Lägg upp tårtan på ett serveringsfat och sikta över kakao. Servera med de marinerade apelsinklyftorna.
Servera med de marineradeapelsinerna. Skala apelsinernamed en vass kniv och skär ut skinnfria klyftor, lägg dem i en skål och låt dem marinera med lite Grand Marnier
Servera apelsinernamed antingen glass eller vispad grädde smaksatt med litet likör. Använd dem både till efterrätter och till sallader med t ex vitkål, morötter, endivesallad, kinakål eller vanlig grönsallad
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Blanda potatisen med olja, salta och krydda med persillade. Till förrätt åt vi Insalata Caprese, alltså mozzarella, tomat, basilika och rapsolja smaksatt med basilika
Koka riset med lök och buljongtärning. Servera med en blandad sallad. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika. Lägg grönsakerna i grytan och späd med hälften av marinaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.