Blanda samman mjöl med bakpulver och salt i en skål. Klappa ut degen med mjölad hand till en stor kaka, ca 2 cm tjock. Tryck ut runda kakor med mått, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10–12 minuter
Päronpaj /Smulpaj med päron och kokos. Servera pajen ljummen med grädde, vaniljsås eller glass. Hej. Här kommer receptet på en god paj jag gjorde på jobbet
Så kör vi igång två dagar med muntliga nationella prov på jobbet. Börja med kladdkakan. Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten
En härligt somrig och kladdig jordgubbskladdkaka med vit choklad och jordgubbar i smeten. Kladdkaka kan vara Sveriges favorit när det kommer till bakverk, först och främst är den riktigt god med den är även riktigt lätt att baka och samtidigt så finns det oändligt många sätt att variera den på
Ibland tycker jag det är svårt att veta vad man ska göra med all rabarber – för vi får MYCKET – speciellt som maken är sådär förtjust i det, men den här kakan var en superbra sak att använda den till
Rulla ut degen till 3 drygt fingertjocka längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär längderna i sneda bitar som är ca 2 cm, medan de ännu är varma
Dra mönster med en gaffel och låt stelna. Markera 20 rutor med kniv och låt det stelna helt. Koka upp smör, socker, kakao, sirap och mjölk och låt det koka i 7 minuter under omrörning till en tjock smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.