1250 g
färska hallonBotten: Sätt ugnen på 175 grader.
1 Smörj
en springform, 21 centimeter i diameter, med smör.
1 Klipp
ut ett bakplåtspapper som passar botten i formen.
1 Vispa
ägg och socker fluffigt. Mixa nötterna och vänd ner i smeten.
1 Häll
upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
1 Rabarberkompott:
Strimla rabarbern och lägg bitarna i en kastrull. Tillsätt vatten, honung och socker och sjud tills rabarbern mjuknat. Lägg i hallonen och koka upp. Låt svalna i rumstemperatur.
1 Fyllning:
Blötlägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
1 Vispa
upp äggulor och socker. Vispa i färskost och vaniljpulver i smeten.
1 Vispa
upp grädden och vänd i.
1 Vispa
upp äggvitan och vänd ner i smeten.
1 Lyft
upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull. Vänd hastigt ner gelatinet i färskostfyllningen.
1 Montering:
Varva fyllning och rabarberkompott i formen med bottnen.
1 Ställ
in cheesecaken i kylen i 4–5 timmar eller i frysen i ett par timmar.
1 Ta
ut cheesecaken cirka 15 minuter före servering. Lossa kanterna på formen.
1 Strimla
rabarbern med en osthyvel, lägg i kallt vatten och ställ i kylen i cirka 30 minuter. Häll av vattnet och låt rabarbern rinna av på en bit hushållspapper.
1 Garnera
cheesecaken med färska hallon och strimlad rabarber. Det går bra att frysa in den här cheesecaken. Sätt plastfolie över när den stelnat.
Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. 1cirka 250 g färska bär och frukt, till exempel hallon, blåbär, jordgubbar, kiwi, fikon och granatäppelkärnor. Lägg smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter och platta till smulorna lätt med handen eller baksidan av en sked. 1Garnera med t ex halverade jordgubbar, hallon, blåbär och skalad kiwi, skurna i klyftor, fikon i klyftor, granatäppelkärnor och mynta, pudra med florsocker. 1Njut av din goda cheesecake
Förra fredagen postade jag min marängsvisskladdkaka med jordgubbar & cocosprickar och jag tänkte att jag kör vidare på en ny fredagskladdis denna fredagen
Garnera gärna med lövtunna skivor citron och servera med löst vispad grädde. 1Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. 1Nagga med en gaffel och låt stå i kylskåp, 20-30 minuter
Det är inte så ofta jag bakar något med clementiner. Men när jag hittade otroligt fina clementiner med bladen kvar så tänkte jag att något måste jag hitta på med dem
Låt cheesecaken stå att stelna i kylen minst en timme. Garnera med färska hallon vid servering. Rör osten mjuk och blanda den med limeskal, socker och crème fraiche
Jag valde att göra cheesecakenmed vanilj /jordgubbs och hallon smak, men det går jättebra att experimentera med smaker som till exempel blåbär, passionsfrukt eller mango
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.