Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Servera gärna med en klick lättvisad grädde till och massor av färska bär. Vispa äggvitorna till styva toppar och vänder ner dem i chokladsmeten tillsammans med vetemjölet
Garnera med skivade eller kvartade jordgubbar. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 26–28 cm. Garnera gärna med strimlor av apelsinskal som du först förvällt 1 minut
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Servera med lättvispad grädde. Ta ut tårtan och täck den med chokladbitarna till glasyren och ställ in i ugnen i 3-5 minuter så att chokladen smälter
Ingredienser Portioner. 12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Garnera gärna med lövtunna skivor citron och servera med löst vispad grädde. 1Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. 1Nagga med en gaffel och låt stå i kylskåp, 20-30 minuter
Ännu en helg med detta fantastiska sommarväder. Passar väl bra med ett glasstips, eller vad tycker ni. Tryck ut degen i en springform med bakplåtspapper
Tryck ut blandningen över botten i en springform, gärna hjärtformad, med bakplåtspapper i botten. Värm upp under omrörning och mosa bären med en gaffel till de saftar sig och sockret smält
Blanda bakpulver och mjöl och vänd ner i smeten tillsammans med smör och mjölk. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.