Blanda chèvre, färskost, honung och peppar och klicka över rödbetorna. Skala rödbetorna genom att gnida av skalet med händerna eller skrapa med skalkniv
Toppa med ringlad honungstek de förkokta rödbetorna tills de fått en krispig yta. lägg upp rödbetornamed nötter på tallriken tillsammans med den grtinerade smörgåsenToppa allt med ringlad balsamicocréme samt ev ytterligare lite ringlad honung och flingsalt
ChèvregratineradeRödbetormed Honung & Pinjenötter. Bland annat ugnrostad potatis med vitlök, olivolja och rosmarin, rårakor med bacon och rårörda lingon, potatissallad med ruccola, fetaost och körsbärstomater och så denna
Hur skulle man liksom kunna låta bli när jag dessutom kom hem med närproducerad chèvreost och visste att det även fanns en halv påse pinjenötter i ena köksskåpet
Ljumma rödbetormedchèvre och honungsdressingHär bjuder vi på sensommarprimören rödbetan som vi lätt ljummar och serverar tillsammans med härlig chévre och honungsdressing
Och när vännerna skulle komma över på middag i fredags var det just rödbetor de fick till förrätt, piffade medchèvre, timjan, honung, pinjenötter och olivolja
Koka rödbetorna och skär dem i lagom stora bitar, blanda med hallonen. Husmor Lisas spalt är med under Smått & Gott som vanligt, denna gång handlar det om sommarens hallonskörd
En av de enklaste och godaste förrätter som jag vet är kokta rödbetormedchèvre. 3 stora rödbetor. ca 75 g chèvre. 1) Koka rödbetornamed skal i ca 45 minuter (tills de är mjuka med lite motstånd). 2) Skala försiktigt bort skalet med en kniv. 3) Skiva rödbetorna och lägg dem på en tallrik. 4) Ringla över olivoljan och lägg på chèvren och slutligen solroskärnorna. 3 stora rödbetor. ca 75 g chèvre. 1) Koka rödbetornamed skal i ca 45 minuter (tills de är mjuka med lite motstånd). 2) Skala försiktigt bort skalet med en kniv. 3) Skiva rödbetorna och lägg dem på en tallrik. 4) Ringla över olivoljan och lägg på chèvren och slutligen solroskärnorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.