Några av er kanske undrar hur det går med husförsäljningen. Blanda gryn, frön ochnötter i en bunke. I dag blir det faktiskt inget middagsrecept (fick middag hemma hos mormor) och inte heller ett allergivänligt recept
Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Toppa gröten medrostadenötter, bär och skivad banan. Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker
Toppa med mandelspån. Skala vitlöken och skiva den tunt. Toppa med ärtskott. Blanda vitlök och olivolja. Bryn det i en gryta tills det doftar nötigt och är ljusbrunt
500 g grön sparris. 2 st vitlöksklyftor. 2 msk olivolja. 150 g smör. 150 g fetaost. 0. 5 dl mandelspån. ärtskott. 500 g grön sparris 2 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 150 g smör 150 g fetaost 0
Ta ut grönsakerna, vänd runt med matvete, persilja ochnötter. Lägg på en ugnsfast plåt,salta ,peppra och sockra en aning med lite farinsocker, ringla över olivolja
Hetta upp en stekpanna med olja. Lägg över i en skål och låt svalna. Rosta nötterna i omgångar i 3–5 minuter eller tills nötterna har fått färg. Foto Malte Danielsson 100 gram valnötter. 100 gram hasselnötter. 100 gram cashewnötter
Mixa nötternaoch den torkade frukten i en blender eller med en stav mixer tills det är finsmuligt. Tillsätt mixen, havregrynen, solroskärnorna och jordnötssmöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.