½ paket fetaost. Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken och tomaternaSkiva olivernaTärnafetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan till fingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätt timjan - salt - kesellaBlanda välTillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen(degen är väldigt kletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingen tillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på. 6 st svarta oliver
(står ju oftast på paketet att man ska koka, men funkar ju precis lika bra att göra såhär som med cous cous, men det måste dra längre, ibland bortåt en halvtimme med vissa sorter)smula fetaost i en fin skål, hacka paprika i mindre bitar, finhacka lök och persilja, blanda i oliver
Av alla ris och gryner gillar jag bulgur bäst, här tillsammans med fräscha frukter, lite pepprig ruccola, milda bönor och en salt fetaost som toppas med en citrussyrlig dressing, ja ni fattar ju själva att det kan inte vara annat än gott
Garnera med ost och solrosfrön. Rödbeta + fetaost = sant. Till en portionca 1 dl kokt bulgurliten bit laxfilé1 stor kokt rödbeta, skalad och tärnadnågra haricot verts, kokta och skurna i bitarbroccoli, koktca 30 g fetaost, mager1 msk rostade solrosfrönsalt, pepparBlanda samman alla ingredienser utom fetaostoch solrosfrön. ca 30 g fetaost
Hacka vitlök och lök fint, lägg det i en gryta och fräs med en klick smör. Avsluta med ostsås. Tillsätt smulad fetaostoch låt den smälta under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.