Bakad fetaost med vitlök, oliver, kapris och småtomater
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g fetaost
  • 200 g småtomater, ex romantica
  • 1/2 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl stora kapris
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • svartpeppar
  • några kvistar färsk timjanRingla lite olivolja på en ugnsplåt eller liknande. Skölj av fetaosten och lägg i mitten.Skär av ändarna på rödlöken och skär den till smaka klyftor på ledden mellan fäste och topp. Finhacka vitlök och halvera småtomaterna.Fördela ut lök, tomater, kapris och oliver runt om fetaosten. Strössla över vitlöken och ringla över olivolja. Dra över ett varv svartpeppar och ställ sedan in i 225°C på över- och undervärme i 30 minuter. Har du en ugn som gräddar ojämnt, vänd på plåten efter 15 minuter.Strössla timjan över den färdigbakade fetaosten. Ringla eventuellt över lite extra olivolja om det behöver. Servera gärna med risoni som en komplett rätt. Ta då 1,5 dl risoni. Dubbla allt, inklusive risonin för 4 personer.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.