Visst – jag är personligen vegan och äter inte kyckling alls, och har inte gjort det på många år, men jag vet att många som läser den här bloggen eller som kanske hittat det här inlägget via google är flexitarianer eller kanske helt nya till det här med vegomat, så jag tänkte hjälpa er att komma igång lite mer
se, nämligen brysselkål med bacon och parmesanost. Så himla gott och enkelt. Som tur var åkte jag och handlade samma kväll och kunde inte sluta tänka på inlägget om brysselkål
4 Halloumisallad 3 dl bulgur 1 rödlök 2 morötter 1 zucchini 2 msk olivolja salt och svartpeppar 1 tsk timjan 1 msk balsamvinäger ca 300 g halloumiost Citron- och gurkröra 1 gurka 1/2 citron 250 g kvarg (10 %) 1 vitlöksklyfta Till servering 1/2 påse ruccola (à 65 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 250 g brysselkål 3 salladslökar 150 g rättika 1 röd spansk peppar 2 msk riven färsk ingefära 1 lime 1/2 tsk salt 2 msk olja 2 msk sesamfrö 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Huvudnumret i det här inlägget är brysselkåloch schalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Putsa och skär brysselkålen i halvor/skivor. Med tanke på att jag lagade denna rätt i slutet av januari i år finns är det kanske inte helt lätt att hitta brysselkål nu men hey, det är snart höst igen
Igår åt vi den här kyckling- ochhalloumisalladen med en currydressing till middag. På mitt jobb behöver inte alla jobba idag så jag är ledig och njuter av att vara ledig fyra dagar i rad
Just nu är favoriterna picklad rödkål, brysselkål med honung och ingefära och den här salladen med brysselkål, tofu och shiitakesvamp signerad allas vår favorit Yotam Ottolenghi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.