Ingredienser Portioner: 4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5:- Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Dela granatäpplet och ta ur de röda kärnorna (se till att de beska hinnorna inte följer med). Dela fänkålen mitt itu och skär bort den grova mittstocken
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getostoch färska fikon på en frasig smördegsbotten
BAKADE FIKONMEDGETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Avsluta med lavendel, rosmarin och lagerblad. Smula den kalla getosten över. Skölj fikonenoch skär dem i halvfärdiga klyftor (inte ända ner), som på bilden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.