Häll upp i portionsformar och låt stå i kylen ett par-tre timmar innan servering. Till efterrätt gjorde jag denna lite nyttigare variant av chokladpudding
Förslag på tillbehör. Bruschetta är en god aptitretare innan maten. Hacka tomat, lök och basilikablad. Blanda samman alla ingredienser till tomattoppingen och ställ i kylen
En tomat- och dillsill och en senapssill. Två egengjorda sillar blir det denna julen. -) Istället för vanligt socker tog jag Sukrin gold, dessutom minskade jag ner på mängden då jag tycker det är onödigt att ha det så sött
Dela tomaterna i fyra delar, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i grova tärningar. Blanda med gräslök, rödlök, finhackad vitlök, basilika och lite olja
Blanda senap, olja, vinäger,. timjan och kapris i en stor salladsskål. Gröp ur avokadon och dela. Lägg avokado och sallad i dressingen och rör om försiktigt
Ibland när det känns som att man inte har någonting att laga mat av hemma tycker jag att det är roligt att göra en liten kylskåpsrens och slänga ihop något gott av det som finns
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Skala och finhacka schalottenlöken. Jag gjorde bruschetta på surdegsbröd med kantareller och bacon. Fördela fyllningen på 14 skivor och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter
Min bortskämda, gourmet son tycker egentligen inte om min hemmagjorda glass…. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den (använder du inte vaniljstång, kan du hoppa över att värma upp grädden och direkt börja med att vispa äggulorna)
Fördela på brödskivorna och droppa över lite créma di balsamico eller balsamvinäger. 6 lantbröd, ca 1 1/2 cm tjocka. 13 mozzarellaostar a 125 g. 1Skär tomaterna och mozzarellan i mindre bitar och grovhacka basilikan. 1Blanda samman i en skål och smaka av med salt och peppar
Blanda under tiden fyllningen. Rulla ihop och lägg skarven underst. Servera med en sallad. Grädda smeten på oljat bakplåtspapper i mitten av ugnen i 10-15 minuter. 1/2-1 dl riven ost
Pressa en vitlöksklyfta, hacka basilikan och blanda med tomaterna, tillsätt oljan. Bruschetta var något riktigt smarrigt att äta som tilltugg innan maten när vi för någon vecka sedan bjöd vännerna på middag
Jämna till ytan och strö över lite extra solros- och/eller pumpafrön. Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.