Jag hade inga nötter hemma när jag gjorde bruschettan, men har du exempelvis valnötter, pistaschnötter eller pinjedaton till hands rekommenderar jag starkt att du hackar en näve och ströslar dem över den färdiga efterrätten
Vi avslutade trerättersmiddagen med ost och kex och ett glas vin på altanen. Ost och kex. Vi grillade en hel bit och använde köttermometer till 59 grader och då gillar vi rare/medium. Bruschetta med tomatröra (4 port) Ingredienser 4 skivor ciabatta4 tomater 0,5 rödlök 1 msk olivolja 1 vitlöksklyfta Basilika Gör såhär Sätt på ugnen på 200 grader. Dubbelbakad potatis Ingredienser 4 bakpotatisar 0,5 dl grädde 50 g smör3 dl västerbottenost0,5-1 kruka gräslök Gör såhärSätt på ugnen på 200 grader. 3 dl västerbottenost
1 kg revben3 röda lökar2 st köttbuljongtärningar2 st vitlöksklyftorvattenHäll i vatten i en kastrull, tillräckligt så det kommer att täcka revbenen. 3 röda lökar
Glacerad vildsvinsfilé. Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Suveränt kött. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinad som jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
Det smakar extra gott när råvarorna inte har tagit omvägen via Konsum eller ICA och framför allt när det tillagas utomhus och alla är en del av matlagningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.