» E-postadress. Kan ju tyckas konstigt med tanke på att lovet är inne på sin andra dag och att jag verkligen längtat efter de där lååånga sköna sovmorgnarna som hör ledigheten till
Bara att röra ihopa, platta till och steka ett par minuter på varje sida - enkelt och supergott. Blanda först de torra ingredienser, blanda sedan ner margarinet och filmjölken
Bröd ska vara antingen supermjukt och färskt eller jättehårt enligt min mening. Förra året hängde jag med någon historiskt klädd dam på Skansen som bakade hårda tunnbröd
Krydda med spiskummin, chili- och cayennepeppar, havssalt och svartpeppar. Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker
byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Skala och hacka löken. Fräs grönsakerna i hälften av oljan tillsammans med smulad buljongtärning och kryddorna
Vi gjorde den både vegetarisk och vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill
12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.